Stamping on candles

Wednesday, December 1, 2010A while ago I saw this great post on Anneke's blog about stamping on candles. Last week I finally found some time to try it out...well you don't stamp directly on the candle actually, but on tissue paper, which you melt into your candle with your heat tool... A great tutorial is shown is this video:

Een tijd geleden zag ik een geweldig bericht op Anneke's blog over stempelen op kaarsen. Afgelopen week eindelijk wat tijd gevonden om het zelf ook te proberen... Je stempelt eigenlijk niet direct op de kaars zelf, maar op tissuepaper dat je vervolgens met je heat tool op het kaarsoppervlak smelt....Een goede tutorial hiervan vind je in dit Engelse filmpje:

Real tissue paper was to expensive for me and I just couldn't find something laying around in the house, so I tried out some tracing paper, the kind you use to trace your clothing patterns onto when sewing your own clothes. It just works perfectly and is also a inexpensive solution! Don't forget to stamp on the shiny side only, otherwise the ink may bleed of fade...

Echt tissue paper vond ik te duur en kon ik zo ook niet echt vinden in huis, dus ik heb het geprobeerd met patroonpapier, hetgeen je gebruikt om patronen voor kleding op over te trekken, en dat werkt gewoon perfect en is nog goedkoop ook! Vergeet niet om dan op de glanzende kant te stempelen, anders verdwijnt er te veel inkt in het papier, waardoor het uit kan lopen of de kleur vervaagt...


And another tip: buy some WHITE wax/baking paper, this really makes it much easier to see if the tissue paper is melting into the candle or not...this really goes pretty fast!

En dan nog een kleine tip, koop WIT bakpapier(= wax paper), dit maakt het echt stukken makkelijker om te zien of het tissue papier al in de kaars aan het smelten is of niet, want dit gaat behoorlijk snel! Ik kocht de mijne in een  toevallige aanbieding van de Lidl en bij de Dirk vd Broek hebben ze het bij ons altijd in het schap... Oh en ik heb gemerkt dat het op kaarsen van de Blokker helemaal prima werkt, op die van de Kruidvat helaas wat minder, die worden een beetje bobbelig...

Thank you again for your sweet, nice, lovely comments!
Dank jullie wel voor jullie lieve, leuke, fijne reacties!

11 comments:

 1. Hoi Milnie ! Dat ziet er super uit , die kaarsen. Ik ga straks de filmpjes eens bekijken. Bedankt voor het delen. Creatieve groetjes van Christa.

  ReplyDelete
 2. Het is je heel goed gelukt, Debbie! Supermooie kaarsen zijn het geworden! Mooie kleuren heb je gebruikt! Bedankt ook voor alle extra tips, altijd handig!

  ReplyDelete
 3. Je kaarsen zien er prachtig uit!

  Groetjes Greet

  ReplyDelete
 4. Wow!
  These are so beautiful Debbie!
  hugs
  kim x

  ReplyDelete
 5. Mooi debbie, ik grbruik gewone papieren zakdoekjes en dan gewoon één laagje

  ReplyDelete
 6. Leuk he!
  Heb deze vorig jaar ook gemaakt en een tutorial op mijn blog gezet :)
  Ik deed het met papieren zakdoekjes, heb ik altijd wel ergens liggen! ;) En het brandt heel mooi een ook een aanrader voor op theelichtjes!!
  Groetjes Anneke

  ReplyDelete
 7. Hoi Debbie,

  je kaarsen zijn echt super gelukt!

  Groetjes,

  Lins x

  ReplyDelete
 8. Hoi Debbie,

  Je kaarsen zijn super gelukt zeg! Wat ontzettend origineel en eigenlijk heel makkelijk om te maken. Ik heb zelf de spulletjes al in huis gehaald ervoor, ik vond bij de Hema ook wit bakpapier. Bedankt voor de geweldige tip!

  Groetjes,
  Marit

  ReplyDelete
 9. wat een leuk idee zeg stempelen op kaarsen.
  het ziet er erg leuk uit!
  Groetjes Jaimy

  ReplyDelete
 10. Wat ontzettend leuk! Kreeg je link via via, maar ga je gelijk ook volgens want vind wat je maakt echt de moeite waard.

  groetjes Paulien

  ReplyDelete

Hi!

Thank you so much for leaving a comment, I love those!
xxDebbie
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hoi!

Superleuk dat je een berichtje achterlaat :-) Dank je wel, dat vind ik altijd fijn!
xxDebbie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...